Дебат: “Предимство ли е за българските МСП да са на Общия пазар?”

Международното изложение „Селското стопанство и всичко за него”, тази година ще се проведе от 5 до 9 август 2014 г. в СК Простор , гр. Добрич.


Заради съчетанието на добрите традиции и новите възможности, които се предлагат на изложители и клиенти, то е предпочитано пазарно събитие и един от най-авторитетните форуми в бранша.
Изложението е своеобразен индикатор за икономиката на страната и катализатор за българските производители и потребители доколко са се приближили към стандартите на Европа и света.
Тематиката на „ Селското стопанство и всичко за него” – 2014 включва eдрогабаритна и малогабаритна техника, машини и съоръжения за животновъдството, хранително-вкусовата промишленост и фуражното производство, селскостопански инвентар, парници и оранжерии, техника за почистване, сортиране, обеззаразяване на семена, опаковъчна техника и аксесоари, сушилни инсталации, семена и посадъчен материал, хранителни изделия, ветеринарно-медицински препарати,специализирана литература и други.

Към богатата съпътстваща програма, Enterprise Europe Network – Добрич (България) към Търговско-промишлена палата Добрич се включва с организиране на:

Дебат: Предимство ли е за българските МСП да са на общия пазар с участие на експерти, отстояващи положителните и отрицателни страни по темата, заедно с представители на бизнеса от региона.

Поканени са партньорите по проекта и фирми от Североизточния регион за планиране. Положителните и отрицателните страни по темата ще отстояват два екипа – експерти от Института за икономическа политика – София и бизнесмени.

Експерти:
Ясен Георгиев е изпълнителен директор на Институт за икономическа политика (ИИП) от
2008 г. Присъединява се към екипа на ИИП през 2006 г. като младши изследовател, след
като преди това е започнал професионалното си развитие в Министерството на отбраната
на Република България и Байерсдорф България. Завършва бакалавърска степен по
„Международни отношения“ в Университета за национално и световно стопанство, София, след което продължава образованието си в Софийския университет „Св. Климент
Охридски“ с магистърска степен по „Стратегическо управление“. В периода 2010-2011 г.
Ясен Георгиев е стипендиант на фондация Роберт Бош, Германия в рамките на девет
месечна програма за млади ръководни кадри от страните в Централна и Източна Европа. В рамките на програмата специализира в дирекция „Международни икономически въпроси“ в Асоциацията на германските индустриално-търговски камари, Берлин и в дирекция „Европейска политика“ във Федералното министерство на икономиката и технологиите, Берлин.

Калин Маринов е бакалавър по икономика и счетоводство. През 2009 година завършва
магистратура по Международни икономически отношения със специализация управление
на международни проекти в Университета за национално и световно стопанство. От март
2014 е докторант в катедра „МИО и бизнес“ на същия университет и работи по дисертация в областта на влиянието на регулациите върху стратегиите на фармацевтичните компании. В период 2007-2008 година е директор „Икономически проекти и програми“ в Институт за икономическа политика, София. От края на 2008 година е изпълнителен директор на организацията. През 2013 година е експерт по досиетата на „Комисията по бюджетен контрол“ към Европейския парламент, Брюксел.

Снимки от събитието:
imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com imagebam.com

Дата: 05.08.2014, Час: 11:30 часа

Място: Спортен комплекс ПРОСТОР, гр. Добрич

За повече информация:
Enterprise Europe Network – Добрич – телефон 058 601472
Татяна Гичева и Георги Колев

Повече информация относно мрежата Enterprise Europe Network: http://een.dobrich.net/?page_id=304

Материали от дебата можете да намерите в офисите на ТПП Добрич.