Посещение на Невен Мимица, европейски комисар отговарящ за политиката за защита на потребителите

 

Невен Мимица, eвропейски комисар за политиката за защита на потребителите, ще бъде на посещение в България на 9 и 10 юни 2014 г. Програмата на комисар Мимица предвижда срещи с министър-председателя Пламен Орешарски, с членове на парламентарните комисии по икономическа политика и туризъм и по европейски въпроси и контрол на европейските фондове, както и с представители на Министерство на икономиката и енергетиката, Комисията за защита на потребителите, както и на потребителски организации.

На 9 юни комисар Мимица официално ще открие в България Информационна кампания за правата на потребителите, инициирана от Европейската комисия. Събитието ще стартира в 12:30 ч. на ет. 2 в търговски център The Mall на бул. „Цариградско шосе“.

На 10 юни от 10:00 часа в Дома на Европа (ул. Раковска 124) комисар Мимица ще се срещне с гимназисти и учители от българско училище — финалист в проведения тази година конкурс на онлайн платформата на ЕС за образоване в сферата на потребителските въпроси ConsumerClassroom.eu. По време на срещата с тях комисарят ще изслуша идеите на младежите за това как правилата за защита на потребителите могат да задоволят по-добре нуждите на новото поколение.

 

Източник: Отдел “Преса и медии”

Телефон 02/933 53 38


 

юни | 2014